Wegdromen bij de mooiste huizen op Funda doen we eigenlijk allemaal wel eens. Maar nu kun je ook jouw mini droomhuis bekijken (en kopen!) op een online marktplaats. Marjolein Jonker, oprichter van Tiny House Nederland en trotse tinyhousebewoner, heeft namelijk samen met Marcel van Mierlo een Funda voor tiny houses gemaakt: Tiny Findy.

Oké, voor de wegdromers is de site leuk, maar voor de mensen die écht geïnteresseerd zijn in een tiny house is de website natuurlijk helemaal een uitkomst. Op TinyFindy kun je namelijk een tiny house of grondperceel vinden. Compleet met foto’s, een vraagprijs (wel zo fijn) en een locatie zodat je op TinyFindy in één opslag jouw droomhuis uit het aanbod pikken.

Een klein begin

TinyFindy markeert het (kleine) begin van de groeiende serieuze tiny house movement. De tiny houses op het platform zijn allemaal kleiner dan 50 vierkante meter, duurzaam (en zoveel mogelijk zelfvoorzienend), vrijstaand en bedoeld voor permanente bewoning. Dit elimineert de vakantiehuisjes, kleine studio-appartementen binnen de ring en omgebouwde blokhutten in de achtertuin van de buurman: wel zo handig als je serieus op zoek bent.

Jouw tiny droomhuis in een muisklik

Eerder vertelden we al waar je moet beginnen als je een tiny house wilt bouwen of een tiny house wilt aanschaffen. Met TinyFindy wordt je zoekproces natuurlijk nog een stuk makkelijker gemaakt! En dat is precies wat Marjolein en Marcel met hun platform willen, vertellen ze op de site: “Met TinyFindy willen we een platform bieden waar aanbieders van Tiny Houses en Tiny House woonlocaties en mensen met een Tiny woondroom elkaar kunnen vinden. Daarbij vinden we het belangrijk dat dit in de spirit van de Tiny House beweging gebeurt, betaalbaar en de gemeenschap versterkend”.

Daarom heeft de site ook geen commerciële insteek: aanbieders betalen voor het plaatsen van hun tiny house en dragen daarbij bij aan het dekken van de kosten van de website, maar verder draait het platform vooral op idealisme.

Welkom op Vanaf Hier

Wij willen duurzaamheid bereikbaar maken. Dus delen we inspirerende verhalen, nieuws en mogelijkheden om meteen groene actie te ondernemen. Zo helpen we ook jou net dat beetje groener te leven.

Ontdek meer

Een flinke community

Het aanbod groeit inmiddels gestaag en als we de tiny house beweging mogen geloven is dit pas het topje van de ijsberg. Je bent dan ook niet de enige die op zoek is naar een tiny house: deze inspirerende bewoners hebben al hun eigen kleine droomvilla in Nederland gerealiseerd! Ook voor de doe-het-zelvers is TinyFindy trouwens de place to be: voor 17.000 euro bestel je namelijk gewoon het tiny house zelfbouwpakket, met alles erop en eraan.

Droom jij ook van een Tiny House? Je kunt je tiny woondroom financieren met een hypotheek van ASN Bank mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Lees hier meer over duurzaam wonen met de ASN Hypotheek.