We love tiny houses. Voor sommige mensen is een tiny house net te tiny. Daarvoor hebben we een oplossing, namelijk de huisjes van Indigo die net een slagje groter zijn. Duurzaam Scandinavisch design en zó mooi! Daarnaast zijn deze tiny houses 100% circulair en gemaakt van duurzame materialen.

Dit tiny house wil je hebben

De Indigo-huisjes zijn modulair, je kunt ze dus net zo groot of klein maken als je wilt. Er zijn al inmiddels al een paar huisjes opgeleverd en de variant in Overijssel is onze favoriet. Door de glazen pui en de afgeronde vorm oogt het huisje helemaal niet klein en van de Scandinavische inrichting gaat je minimalistische hart sneller kloppen. Er is zelfs een houtkacheltje: need we say more?

Beeld: Henny van Belkom

Uit deze materialen bestaat dit tiny house

De huisjes bestaan voor het grootste deel uit hout, maar ook de rest van de grondstoffen zijn zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Voor andere materialen, zoals het glas en de schroeven, geldt dat ze na hun levensduur gerecycled kunnen worden.

Zo maak je een tiny house zelfvoorzienend

Een Indigo-huisje kun je ook zo zelfvoorzienend maken als je zelf wilt. Zo kun je kiezen voor zonnepanelen, een droogtoilet en een systeem voor wateropvang en -filtering. En zo middenin de natuur kun je gemakkelijk je eigen moestuin of plantenkas onderhouden. Meer inspiratie over circulair wonen vind je op Sustainer Homes.   

Hoeveel kost een tiny house?

Een tiny house bezitten blijft vaak een droom. Het kopen van een stuk grond voor een tiny house in Nederland waarop je ook mag bouwen, is kostbaar. Er is een minimale m²-prijs van € 307,50 van kavels tot 750 m².  

Wanneer je een stukje grond hebt gekocht, komen de kosten voor de bouw van een huisje daar natuurlijk nog bovenop. Het laten bouwen van een Indigo-huisje kan vanaf ongeveer € 150.000. Het wordt goedkoper als je bijvoorbeeld zelf een deel bouwt. Wonen in een tiny house is dus niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk.

Beeld: Henny van Belkom

Proefwonen in een tiny house

De stap naar een tiny house is best groot. Zoveel past er niet in zo'n huisje, dus je zult waarschijnlijk spullen weg moeten doen. Eerst een beetje testen kan geen kwaad dus. Gelukkig zijn er in Nederland al heel wat tiny houses te huur. Hieronder lees je waar je ze kunt vinden.