Op verlaten kustwegen cruisen in je eigen Volkswagen camper. Idyllisch toch? Nog mooier is dat je nu op reis kunt met een volledig elektrische camper. Er komen steeds meer aanbieders van deze E-campervans, dus kies de camper die bij jou past en hit the road!

Met een camper heb je altijd je vervoer en je overnachting bij je. Zo kun je op afgelegen plekken komen en afwijken van de gebaande paden. Niet zo gek dus, dat de verkoop van campers de afgelopen jaren enorm is gestegen.

Nu heb ik het geluk dat ik de camper van mijn schoonouders mag lenen. Maar hoe handig die ook is, écht duurzaam is hij niet te noemen. Hij is namelijk gek op diesel en slurpt er per kilometer behoorlijk wat van weg. Daarom zocht ik naar verhuurders van elektrische campers, hieronder deel ik de resultaten van mijn zoektocht!

evan: Volkswagen T2 camper

Studievrienden Pjotr en Erik bouwden in 2020 hun eerste Volkswagen T2 camper om tot een volledig elektrisch voertuig. Ze kregen de smaak te pakken en in augustus 2021 voegen ze alweer de vijfde camper toe aan hun vloot. Met evan willen ze jou laten beleven dat groene roadtrips heel gaaf zijn.

De charmante Volkswagen campers zorgen voor een instant nostalgisch reisgevoel en doen het uiteraard ook errug lekker op al je reisfoto's. De campers zijn uitgerust met een keuken en vier slaapplekken.

 • Aanbod: 3 Volkswagen T2 campers
 • Huurprijs: vanaf € 159 per dag
 • Actieradius: 175km rijden op een volle accu
 • Boeken via: evan.travel

Ook tof voor een roadtrip in de herfst: de elektrische T2 Volkswagen campers van evan Foto: evan

Leavv: Peugeot e-Expert L3 camper

Charlotte en Robbert zijn pas in 2021 gestart met hun onderneming Leavv, waarmee ze gloednieuwe elektrische Peugeot campers verhuren. "We zijn zelf gepassioneerd reizigers maar maken ons ook zorgen om klimaatverandering. Daarom zijn we met LEAVV een ‘groen’ verhuurbedrijf gestart."

De campers bieden ruimte aan vier personen en zijn uitgerust met een keuken inclusief koelkast en serviesgoed. De camper heeft een handige luifel aan de zijkant en je kunt tegen meerkosten veel handige extra's huren zoals een fietsendrager en een campingtafel met stoelen. Je mag een onbeperkt aantal kilometers reizen, maar de kosten voor het opladen betaal je zelf. Overigens kun je de LEAVV's wel snelladen, dat scheelt weer in tijd. Als je geen laadpas hebt, kun je er voor  €50 een huren van LEAVV.

 • Aanbod: Peugeot e-Expert L3 en Opel Zafira-e Life L3 campers
 • Huurprijs: vanaf € 110 per dag
 • Actieradius: 260km rijden op een volle accu
 • Boeken via: Leavv.com

Bij LEAVV huur je gloednieuwe elektrische Peugeot L3 campers. Foto: LEAVV

Camp-e: Opel Vivaro-e

De twintigjarige Daan van der Ende is verzot op reizen, maar maakt zich ook grote zorgen om de klimaatcrisis. Combineer dat met de wens om een eigen bedrijf te beginnen, en Camp-e was geboren: een verhuurbedrijf voor elektrische campers. 

Samen met zijn vader bouwt Daan gloednieuwe Opel Vivaro-e bestelbusjes om tot volwaardige campers, met plek voor maximaalvier personen. De camper heeft een keukentje met inductiekookplaat en koelkast, een slaapbank voor twee personen en een knus slaaphefdak, ook voor twee personen. Een chemisch toilet, fietsdrager, barbecue en meer zijn bij te boeken.

 • Aanbod: Opel Vivaro-e campers
 • Huurprijs: vanaf € 95 per dag (laagseizoen)
 • Actieradius: 280km rijden op een volle accu
 • Boeken via: Camp-e

De Opel Vivaro van Camp-e is bijna te huur. Foto: Camp-e

GoBoony: Nissan E-camper ENV200

Ook bij GoBoony kun je campers huren van campereigenaren in Nederland. Zo vind je er de Volkswagens van evan en ook hier wordt de Peugeot e-Expert aangeboden. Het team van GoBoony breidt haar elektrische assortiment graag uit. Het platform heeft duurzame ambities en wil ervoor zorgen dat er in 2030 geen dieselcampers meer op de weg zijn.

Naast de eerder genoemde campers vind je op GoBoony ook de Nissan E-camper ENV200. Deze compacte camper biedt ruimte aan twee personen en heeft een keuken, koelkast, luifel en losse voortent die de leefruimte enorm vergroot. Ook handig is de fietsendrager zodat je je fietsen mee kunt nemen.

 • Aanbod:  Nissan E-camper ENV200
 • Huurprijs: vanaf € 108 per dag
 • Actieradius: 200km
 • Boeken via: GoBoony

De compacte E-camper Nissan ENV200. Foto: GoBoony

Fijne bijkomstigheid van het reizen in al deze duurzame e-campers is dat je geen rekening hoeft te houden met milieuzones. De uitstoot is immers nul! Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je je route zo uitstippelt dat je op tijd langs een (snel)laadpaal komt. Goed om je te beseffen is dat je niet élke camper kunt opladen met een snellader. De LEAVV's kunnen dit wel, de evan's bijvoorbeeld (nog) niet.

Heb je een camper die dit wel kan, en tref je een snellaadpaal, dan kun je meestal binnen 30-40 minuten opladen weer verder rijden. Bekijk hier waar er in Europa laadpalen staan.