Zit je uren door alle kattenplaatjes te scrollen, maar zoek je liever een iets nuttigere tijdsbesteding? Combineer dan het nuttig met het aangename en volg deze duurzame Instagramaccounts. De accounts van deze duurzame influencers geven je gegarandeerd een inspiratieboost. En via Direct Message (DM) kun je vaak ook nog eens (met mate) je persoonlijke vragen op de persoon achter het account afvuren. En vergeet natuurlijk niet om @asnbank te volgen voor je dagelijkse duurzame inspiratie.

1. Duurzame mode-influencers

Op het gebied van Fair Fashion kun je bij verschillende influencers terecht voor wat outfitinspiratie. Zo geeft Sara Dubbeldam van @when_sara_smiles je advies over een duurzame kledingkast; met de leukste Nederlandse merken. Voor wat inspiratie uit Denemarken moet je bij Signe Hansen van het blog, Youtubekanaal en het account @useless_dk zijn. Bij deze Deense slow fashion influencer draait alles om ‘reduce, rewear, relove’. Ten slotte combineert de Duitse auteur en influencer Anuschka Rees van @anuschkarees haar kennis over een duurzame garderobe met een flinke dosis body positivity, zodat je niet alleen goed draagt, maar je ook goed vóélt!

2. Duurzame mama-influencers

De Colombiaans-Nederlandse Alisson Simmonds deelt de leukste merken met een goed verhaal op haar account @alisson_simmonds en vertelt je openhartig over wasbare luiers en duurzamer leven met een klein kind. Ook Saskia van @thegreenlist deelt inspirerende verhalen en tips over hoe ze met haar man en zoon steeds duurzamer leeft. Van leuke gezinsuitjes tot kooktips, alles komt voorbij. De inmiddels bekende Nina Pierson, influencer en moeder van Ella, Bodi en Jake, probeert ook alles voor je uit op haar account @ninapierson. En voor een beetje inspiratie from down under moet je bij Natalie Kay van @sustainablychic zijn. Zij deelt met haar meer dan 85.000 volgers haar dagelijks duurzame leven met een kleintje.

3. Zero waste influencers

Om het plasticprobleem kun je niet meer heen; ook op Instagram niet. Het grootste Nederlandse zero waste account is van de zussen Nicky en Jessie (en ja, ik ben één van hen ;)) en vind je op @hetzerowasteproject. Ook de Deense Gitte Mary @gittemary is een must-follow: van haar bohemian stijl word je spontaan enthousiast! Een beetje inspiratie van onze oosterburen is natuurlijk ook niet mis: bij Shia Su van @_wastelandrebel_, zelfbenoemd Zero Waste Nerd, kun je gerust een paar uurtjes scrollen. Ook  @moralfibersblog van de Ierse Wendy Graham is een leuke tip: door haar wordt zelfs schoonmaken een beetje leuker.

4. Tiny House Instagram-accounts

Verreweg de meeste inspiratie vind je bij @tinyhouse en @tinyhousemovement. Niet per se gericht op duurzaam wonen, maar wél heel tiny verantwoord is het nieuwste Instagramaccount van fotografe Cindy van Rees. Op haar account @tinytipsthatshaketheworld deelt ze allerlei leuke tips om een beetje duurzamer de dag door te komen. Alleen de vormgeving al is om van te smullen.

Op een rijtje

Hier nog even de leukste accounts op een rijtje: