We kopen in Nederland al bijna een kwart van al onze kleding online. Het is snel, je hebt superveel keus en je kan het doen vanaf de bank. Als je unieke én duurzame stukken in je garderobe wilt hebben dan is vintage en tweedehands kleding een goede optie.

Om het je nóg makkelijker te maken hebben wij de beste online shops voor je op een rij gezet.

Tweedehands

Wil je gewoon een mooie tweedehands van H&M, Zara of Esprit dan kun je hier prima shoppen.

  • Vinted - Dit is misschien wel de meest bekende online marktplaats voor tweedehands kleding. Met de gratis Vinted app kun je tweedehands kleding op een gemakkelijke manier kopen én verkopen. Op Vinted vind je een groot aanbod aan kleding van allerlei merken voor vrouwen, mannen en kinderen. 
  • Marktplaats - Misschien denk je dat je op Marktplaats geen hippe tweedehands kleding kunt scoren, maar niets is minder waar!  Hoewel de website achterblijft bij nieuwkomers als Vinted, kun je hier nog steeds mooie kleding scoren voor weinig geld. 
  • Rebelle -  Duitse onderneming die ook Nederlandse klanten wil bedienen. Biedt een mix van de iets duurdere merken als Karen Millen en Hugo Boss en echte designeritems van Prada, Gucci en Alexander McQueen die allemaal op echtheid zijn gecontroleerd.

De textielindustrie is goed voor 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Tweedehands kleding kopen bespaart dus heel veel CO2!

Vintage & preloved designer items

Ga je voor écht vintage of een preloved item van designermerken dan moet je hier zijn.

  • The Next Closet -  Verkoopt een mix van échte designermerken als Christian Dior en Chanel en high fashion merken als Filipa K, Acne en Vanilia. Noemenswaardig is dat ze een speciale selectieoptie hebben voor duurzame merken als Kings of Indigo, Stella McCartney en Vivianne Westwood.
  • Designer Vintage -  Marktplaats waar mensen zelf hun designerkleding kunnen verkopen. Van Christian Louboutin tot Fendi maar het aanbod is niet erg groot.
  • Vestiaire Collective -  Internationale webshop met een groot aanbod preloved designer merken en echte vintage designer items.

Wist je dat er in Nederland ook heel veel mooie, nieuwe, duurzame mode wordt gemaakt? Zo kun je je tweedehands items aanvullen met nieuwe items met een geweldig verhaal. 

ASN Bank zet zich in voor een eerlijke kledingindustrie waar werknemers een leefbaar loon betaald krijgen.