Van rondrennende kinderen tot blaffende honden, het komt allemaal voorbij tijdens de dagelijkse online meetings. Een noise cancelling koptelefoon kan thuiswerken een stuk aangenamer maken. Wij zetten de beste duurzame opties op een rij!

De naam zegt het al: Een noise cancelling koptelefoon dempt omgevingsgeluiden, waardoor jij je beter kunt concentreren. Helaas worden koptelefoons lang niet altijd duurzaam geproduceerd en is de levensduur vaak kort. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben 3 duurzame koptelefoons mét noise cancelling voor je gevonden!

Repeat

Jaarlijks wordt er 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid, waarvan 15 miljoen kilo koptelefoons. Om de klimaatdoelen te bereiken moeten we af van onze wegwerpmaatschappij en is het belangrijk dat elektronica langer mee gaat. Het Nederlandse bedrijf Repeat (voorheen: Gerrard Street) laat zien dat dit kan en heeft volledig modulaire koptelefoons ontwikkeld. Onderdelen kunnen eenvoudig vervangen of gerepareerd worden, waardoor jouw koptelefoon niet op de vuilnishoop terecht komt en een leven lang meegaat. 

In 2017 schreven wij al eens in een artikel over de modulaire koptelefoons van Repeat. Het bedrijf werkt nog altijd hard aan hun circulaire missie en heeft ondertussen drie verschillende koptelefoons uitgebracht. Het nieuwste model is vorig jaar gelanceerd als reactie op het groeiende aantal thuiswerkers. Het model Prince biedt de beste geluidskwaliteit, noise cancelling én is te gebruiken op meerdere devices tegelijkertijd. Je kunt de koptelefoon kopen (€269) met LifeTime service of voor €17,50 per maand leasen. Gaat er een onderdeel kapot? Binnen 1 à 2 dagen ontvang je gratis een vervangend onderdeel! Op deze manier draagt de onderneming bij aan het verminderen van e-waste.

De Noise Cancelling koptelefoon Prince. Foto: Repeat

De Noise Cancelling koptelefoon Prince. Foto: Gerrard Street 

House of Marley

Het Amerikaanse House of Marley is opgericht in samenwerking met de familie van muzikant Bob Marley, om zijn liefde voor muziek en natuur voort te zetten. Alle producten van House of Marley zijn daarom gemaakt van uitsluitend duurzame materialen, zoals FSC gecertificeerd hout en gerecycled plastic. Daarnaast werkt House of Marley samen met de Surfrider foundation, voor de bescherming van onze oceanen en stranden. Een koptelefoon van House of Marley is dus een goede duurzame keuze!

House of Marley heeft niet één, maar twee hoofdtelefoons met noise cancelling in hun collectie. De koptelefoon Exodus Anc (€229,99) maakt gebruik van Active Noise Cancelling technologie, waarmee omgevingsgeluiden effectief gedempt worden. Gaat jouw voorkeur uit naar oordoppen? Ook de draadloze Redemption Anc 2 (€179,99) oordoppen beschikken over Active Noise Cancelling.

House of Marley headphones

De draadloze Redemption ANC oordoppen. Foto: House of Marley

Refurbished koptelefoon

Tegenwoordig worden niet alleen mobiele telefoons, maar ook andere producten refurbished aangeboden. Refurbished betekent dat gebruikte producten worden opgeknapt, zodat ze hierna weer als nieuw verkocht kunnen worden. 

Rebuy vindt het belangrijk dat elektronica wordt hergebruikt en biedt daarom een enorm scala aan refurbished producten aan. Op de website vind je noise cancelling koptelefoons van allerlei merken, zoals Bose en JBL. Wil jij er zeker van zijn dat jouw refurbished koptelefoon geen gebruikerssporen bevat? De koptelefoons worden aangeboden in verschillende condities, van “als nieuw” tot “gebruikt”.  Voor ieder wat wils!

In deze video wordt uitgelegd hoe je kunt (ver)kopen via Rebuy

Wat te doen met je oude koptelefoon?

Heb je nog ergens een koptelefoon liggen die je niet meer gebruikt? Je kunt je koptelefoon dan ook verkopen aan Rebuy. De koptelefoon wordt dan opgeknapt en weer doorverkocht. Op deze manier krijgt jouw koptelefoon een tweede leven!

Is jouw oude koptelefoon echt niet meer te redden? Dan zit er niets anders op dan je koptelefoon inleveren. Op de website van Milieu Centraal vind je een duidelijk overzicht van de inlevermogelijkheden van jouw kapotte elektrische apparaten.