Ben je je werkomgeving zat? Je hoéft natuurlijk niet in een kantoortuin, flexwerkplek of koffietent te gaan zitten, je kan ook de natuur in trekken en daar aan de slag gaan. Zo pak je wat vitamine D mee en word je niet om de haverklap onderbroken door collega's. Mooi meegenomen: uit onderzoek blijkt dat je in de natuur ook een stuk creatiever bent.

Dé plek dus als je wilt brainstormen met collega's, met een frisse blik naar je onderneming wilt kijken of gewoon eens in een prikkelarme omgeving wilt werken. Gelukkig zijn er al steeds meer plekken in Nederland waar jij je laptop in de natuur kunt openklappen!

Kantoorkaravaan: mini-kantoor in de natuur

In 2016 hebben ze een succesvolle crowdfunding gedaan met hulp van ASN Bank om te kunnen starten met hun mobiele werkplek in de natuur: de KantoorKaravaan. Momenteel staan de off-the-grid KantoorKaravaans in Amsterdam en Ommen en kun je voor € 50 per persoon per dag gebruik maken van deze unieke werkplek met goede mobiele wifi, koffie & thee en stroom. Overigens kun je ook met een groepje gebruik maken van een KantoorKaravaan of de Podcastcaravan boeken om, je raadt het al, een podcast op te nemen.

Extra 'collega's' bij de kantoorkaravaan

Vergaderen tussen de vogels

Wist je dat Natuurmonumenten eigen vergaderlocaties heeft? Dat kan alleen maar groen zijn! Bij vogelparadijs de Ackerdijkse Plassen boek je al een arrangement vanaf € 40 per persoon. Ook kun je vergaderen bij verschillende bezoekerscentra in de buurt van onder meer Meppel, Rotterdam, Utrecht, Hilversum of Arnhem. Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Werken in Italiaanse sferen

Bij de duurzame vergaderlocatie Landrucci waan je je even in het mooie Italië. In de fruitschuur tussen de fruitbomen van de boomgaard en boven de landgoedwinkel kun je met max 10 mensen werken. Is het lekker weer? Dan ga je natuurlijk naar buiten en werk je midden in de boomgaard. De vergadertafels zijn gemaakt van fruitkisten en jouw werkdag wordt helemaal pico bello met biologische fruitsappen, een Italiaanse lunch en pizza’s uit de houtgestookte steenoven. Is het werken of vakantie?

Eigentijdserf: vergaderen in de Brabantse buitenlucht

Een dynamische bostuin, eigen moestuin en rustige waterkant… bij Eigentijdserf kom je echt even tot rust. Vergaderen kun je in een tipitent, in een kleiner clubje brainstormen doe je in de hangout. De locatie is niet alleen omringd door groen, maar heeft ook een sociaal tintje. De opbrengsten komen ten goede aan ideële doelen.

De spotter op Eigentijdserf. Foto: Eigentijdserf

Vergaderen bij de smid

Middenin de natuur op een duurzame locatie vergaderen maar er wél per trein naartoe kunnen? Zoek dan niet verder. Bij de Tuin van de Smid kun je terecht in de hooiberg, kas of het theehuis om nieuwe plannen te smeden. Tussendoor geniet je van een biologische lunch of aanschouw je de boerderijdieren die op het terrein rondscharrelen. Extra gezellig!

Leaf the Office: je eigen bureau buiten

"Door je werkplek af en toe letterlijk naar de natuur te verleggen, kom je even los van het systeem waar je elke dag in zit. En kun je ervaren hoe goed dat doet." aldus Daphne van Leaf the Office. Samen met mede-ondernemer Ghislaine heeft zij een buitenwerkmeubel ontwikkeld, LEAF the desk. Dit micro-kantoor heeft een stoel, bureaublad en stopcontact voor je laptop. Verder heeft het een dak (met zonnepaneel) en is het draaibaar, waardoor je zowel in de zon als in de schaduw kunt werken.

Er staan twee LEAF's in de tuin van verzekeraar a.s.r. en Ghislaine & Daphne zijn op zoek naar andere bedrijven die hun buitenwerkmeubel willen aanschaffen. Tijd dus om dit onder de aandacht te brengen van je manager en je kantoortuin te verruilen voor de kantoortuin.

LEAF the Desk in de tuin van A.S.R.

Werken in het bos

In alle rust werken doe je bij De Hoorneboeg, een groene werkplek in de bossen bij Hilversum. Of je nu in de pipowagen, de tipi of het voedselbos gaat zitten, helemaal alleen of met collega’s aan de slag wilt, of eenmalig of juist regelmatig een plekje zoekt. Het is hier allemaal mogelijk. En extra fijn: een beamer, lekkere lunch en zelfs yogamat kunnen allemaal voor je worden geregeld. Denk daar een borrelplank als afsluiter van de dag bij en je begrijpt: je wilt niet meer naar huis. Hoeft ook niet, want je kunt ook nog eens blijven slapen.

Landgoed Roggebotstaete: met je team het groen in

Als je nog geen teamdag of heisessie had staan, dan wil je er spontaan een plannen om met zijn allen naar Landgoed Roggebotstaete te kunnen. Deze plek bevindt zich in de polder in Flevoland en is door ondernemer Lennard omgetoverd tot eetbaar natuurgebied. In elk seizoen is het landgoed mooi en je merkt er meteen dat inspiratie, creativiteit en ondernemerszin in overvloed aanwezig zijn.

De kas op Landgoed Roggebotstaete is een van de locaties die je op het landgoed kunt gebruiken

Ideas Island: privé eiland om ongestoord te werken

Ook over de grens vind je hele inspirerende werkplekken in de natuur. Onze favoriet is Ideas Island in Zweden. Op dit privé eiland kun je één week lang met maximaal zes mensen werken aan je creatieve ondernemingsplannen. Je moet er alleen wel zelf naartoe roeien, maar dat lijkt ons alleen maar een plus.

Je eigen Zweedse privé-eiland om een week lang ongestoord op te kunnen werken