Het is mooi weer en jij moet werken. Je hoéft natuurlijk niet in een koffietent, flexwerkplek of kantoortuin te gaan zitten, je kan ook de natuur in trekken en daar aan de slag gaan. Zo pak je wat vitamine D mee en word je niet om de haverklap onderbroken door collega's. Mooi meegenomen: uit onderzoek blijkt dat je in de natuur ook een stuk creatiever bent.

De plek dus als je wilt brainstormen met collega's, met een frisse blik naar je onderneming wilt kijken of gewoon eens in een prikkelarme omgeving wilt werken. Gelukkig zijn er al steeds meer plekken in Nederland waar jij je laptop kan openklappen in de natuur!

Vergaderen tussen de vogels

Wist je dat Natuurmonumenten eigen vergaderlocaties heeft? Dat kan alleen maar groen zijn! Bij vogelparadijs de Ackerdijkse Plassen boek je al een arrangement vanaf 12,50 per persoon. Ook kun je vergaderen bij verschillende bezoekerscentra in de buurt van Meppel, Rotterdam, Hilversum of Arnhem. Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Kantoorkaravaan: mini-kantoor in de natuur

In 2016 hebben ze een succesvolle crowdfunding gedaan met hulp van ASN Bank om te kunnen starten met hun mobiele werkplek in de natuur: de KantoorKaravaan. Momenteel staan de KantoorKaravaans in Amsterdam en kun je voor € 50 per persoon per dag gebruik maken van deze unieke werkplek met wifi, koffie & thee en stroom. Overigens kun je ook met een groepje gebruik maken van een KantoorKaravaan en een strippenkaart kopen als je vaker buiten wilt werken.

Paarden

Extra 'collega's' bij de kantoorkaravaan

Werken in Italiaanse sferen

Bij de duurzame vergaderlocatie Landrucci waan je je even in La Dolce Vita. In de fruitschuur tussen de fruitbomen van de boomgaard en boven de landgoedwinkel kun je met max 10 mensen werken. Is het lekker weer? Dan ga je natuurlijk naar buiten en werk je midden in de boomgaard. De vergadertafels zijn gemaakt van fruitkisten en jouw werkdag wordt helemaal pico bello met biologische fruitsappen, een Italiaanse lunch en pizza’s uit de houtgestookte steenoven. Is het werken of vakantie?

Seats4Silence: kies je eigen werkplek in het groen

Seats2Meet ken je wellicht al van hun handige flexwerkplekken in de stad. Maar als je wat meer rust en groen zoekt, kun je terecht bij hun zusterbedrijf Seats4Silence. Daar vind je verschillende werkplekken in de natuur: Van boerderijen tot boomgaarden en een heus schip en van individuele werkplekken tot gave vergaderlocaties. Zelf zien we een dag werken in Kersentuin Ster wel zitten, helemaal tijdens het oogstseizoen in juni/juli. Als je van te voren reserveert, kun je de hele dag gratis werken (er is koffie & wifi) en een kers of twee proeven.

Kersentuin STER

Kersentuin STER in Schalkwijk

Eigentijdserf: vergaderen in de Brabantse buitenlucht

Een dynamische bostuin, eigen moestuin en rustige waterkant… bij Eigentijdserf kom je echt even tot rust. De locatie is niet alleen omringd door groen, maar heeft ook een sociaal tintje. De opbrengsten komen ten goede aan ideële doelen.

De spotter op Eigentijdserf

De spotter op Eigentijdserf. Foto: Eigentijdserf

Leaf the Office: je eigen bureau buiten

"Door je werkplek af en toe letterlijk naar de natuur te verleggen, kom je even los van het systeem waar je elke dag in zit. En kun je ervaren hoe goed dat doet." aldus Daphne van Leaf the Office. Samen met mede-ondernemer Ghislaine heeft zij een buitenwerkmeubel ontwikkeld, 'LEAF the desk'. Dit micro-kantoor heeft een stoel, bureaublad en stopcontact voor je laptop. Verder heeft het een dak (met zonnepaneel) en is het draaibaar, waardoor je zowel in de zon als in de schaduw kunt werken.

Er staan nu al twee LEAF's in de tuin van verzekeraar a.s.r. en Ghislaine & Daphne zijn op zoek naar andere bedrijven die hun buitenwerkmeubel willen aanschaffen. Tijd dus om dit onder de aandacht te brengen van je manager en je kantoortuin te verruilen voor de kantoortuin.

LEAF the Desk in de tuin van A.S.R.

LEAF the Desk in de tuin van A.S.R.

Landgoed Roggebotstaete: met je team het groen in

Als je nog geen teamdag of heisessie had staan, dan wil je er spontaan een plannen om maar met zijn allen naar Landgoed Roggebotstaete te kunnen. Deze bevindt zich in de polder in Flevoland en wordt door ondernemer Lennard omgetoverd tot eetbaar natuurgebied. In elk seizoen is het landgoed mooi en merk je meteen dat de inspiratie, creativiteit en ondernemerszin in overvloed aanwezig is.

De kas op Landgoed Roggebotstaete

De kas op Landgoed Roggebotstaete is een van de locaties die je op het landgoed kunt gebruiken

Ideas Island: privé eiland om ongestoord te werken

Ook over de grens vind je hele inspirerende werkplekken in de natuur. Onze favoriet is Ideas Island in Zweden. Op dit privé eiland kun je één week lang met maximaal zes mensen werken aan je creatieve ondernemingsplannen. Je moet er alleen wel zelf naartoe roeien maar dat lijkt ons alleen maar een plus.

Je eigen Zweedse privé-eiland

Je eigen Zweedse privé-eiland om een week lang ongestoord op te kunnen werken