Let's stay hydrated! Plastic flesjes kunnen (en hoeven) natuurlijk al heel lang niet meer. Maar wat is dan de fijnste duurzame waterfles? Wij zijn er met de redactie flink ingedoken en hebben onze favorieten verzameld. Laat het ons vooral weten als je het ermee (on)eens bent, of als jouw duurzame favoriet in het lijstje ontbreekt.

Klean Kanteen

Klean Kanteen is een familiebedrijf dat in 2004 de eerste roestvrijstale en herbruikbare waterfles introduceerde. Als non-toxic oplossing voor het gebruik van wegwerp plastic flesjes. De producten van Klean Kanteen worden handgemaakt in China, in fabrieken waar gewerkt wordt onder goede en veilige arbeidsomstandigheden. De flessen van Klean Kanteen varieren tussen de €25,- en €40,-.

Het familiebedrijf zet zich op verschillende manieren in om mensen bewust te maken van hergebruik en vervuiling. Zo lanceerden ze de campagne #BringYourOwn over to-go bekers. In onderstaande video zie je wat er gebeurt als een populaire koffiezaak besluit geen to-go cups meer te gebruiken.

24Bottles

Dit merk is in 2013 opgericht in Italië met de missie om onze aarde te ontdoen van onnodige wegwerp plastic flesjes. 24Bottles wil een duurzame levenstijl mogelijk maken, zonder aan 'personal style' in te leveren. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met de productie en transport van de flessen wordt gecompenseerd door herbebossings-projecten. Op iedere fles staat het nummer -0.08. Dit staat voor de 80 grams CO2 uitstoot die voorkomen wordt doordat jij een herbruikbare waterfles gebruikt. Want zoveel uitstoot komt er vrij bij het produceren van 1 plastic flesje! Een 24Bottles is te koop voor €35,-.

Foto via 24Bottles

Mizu

Mizu komt uit de koker van pro-snowboarder Jussi Oksanen. Hij wilde een lijn van functionele, mooie en herbruikbare producten creëren. En zo ontstond Mizu: 'products for the creative, the style-focused, the never-say-no-to-an-adventure type.' Gemaakt van roestvrijstaal en met een dubbele wand. Ideaal want daardoor blijven vloeistoffen heel lang koud of juist warm. Warme dranken tot wel 12 uur warm, en koude drankjes 24 uur koud. Perfect toch? De waterfles van Mizu is vaatwasserbestendig en prijzen starten vanaf €21,95.

BE O Bottle

Een sterk staaltje Dutch Design, dat is de BE O bottle gemaakt van suikerriet. Hierdoor is deze fles van bioplastic 100% recyclebaar. BE O wil met haar producten laten zien dat plastic van aardolie allang niet meer nodig is. Ik bedoel, je kunt het spul dus ook van suikkeriet maken. Voor elke verkochte fles wordt er een boom gepland via Trees for the Future. De fles is 500ml groot en kan gewoon de vaatwasser in. Je hebt al een BE O bottle voor €16,95.

De BE O bottle is er in het zwart of wit

FLASKE

Ook van Nederlandse bodem is de stijlvolle FLASKE gemaakt van roestvrijstaal. De dubbelwandige flessen kunnen voor warme én koude drankjes worden gebruikt en zijn BPA-vrij. Extra mooi is het dat FLASKE 10% van haar winst doneert aan The Ocean Cleanup van Boyan Slat. De flessen komen in veel verschillende designs en zijn te koop vanaf €24,95.

FLASKE flessen komen in verschillende designs, zoals deze uit de lijn 'Nature'

Blue Bottle

De Blue Bottle is onderdeel van het project 'Gratis drinkwater' en is een blauwe roestvrijstalen thermofles, ontwikkeld om plastic zwerfafval terug te dringen. Gratis drinkwater heeft als doel single use plastic flesjes, blikjes en bekertjes drastisch terug te brengen. 'Omdat er geen statiegeldsysteem is voor deze verpakkingen is er een groeiende stroom zwerfafval en wordt de leefomgeving van mens, dier en de natuur steeds zwaarder belast.' Door de dubbele wand is deze thermosfles ook perfect in hogere temperaturen, het houdt je drankje 12u koel.