De kans is groot dat je ergens in je keuken een pot pindakaas hebt staan. Dit broodbeleg is immers razend populair en dat is niet voor niets. Pindakaas is namelijk niet alleen erg lekker, maar bevat ook een hoop bouwstoffen zoals eiwitten en onverzadigde vetten. Niet zo gek dus, dat je het in allerlei soorten, maten en smaken kunt vinden. We zetten daarom een aantal pure en bijzondere soorten voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Wat is pure pindakaas?

First things first: wat is pure pindakaas eigenlijk? We spreken van 'pure pindakaas', wanneer dit gemaakt is van niets anders pinda's. 100% pindakaas. Pindakaas bevat onder andere veel eiwitten, vitamine E en gezonde vetten. Veel gezonde ingrediënten! In een hoop supermarktpindakazen wordt zout en palmolie toegevoegd, waardoor een pindakaas minder gezond is en het de goede gezondheidseffecten tenietdoet. 

Zeemansboter: smeert ruig, smaakt rijk

Zeemansboter wordt gemaakt van ladingen eerlijke en pure pinda’s die in Rotterdam aan wal komen. Na een lange en ruige zeereis vanuit verre oorden maken ze er in Katendrecht Zeemansboter van. Dat is pure pindakaas die is gemaakt van 99,8% biologische pinda’s en een beetje zeezout. Daar kom je de dag wel mee door! Het leuke aan Zeemansboter is dat ze ook allerlei bijzondere smaken hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas met chili of rozijn?

Whole Earth Peanut Butter

Bij Whole Earth maken ze alleen maar producten die 100% natuurlijk zijn en waar geen toegevoegde rotzooi komt kijken. Bij Whole Earth geloven ze namelijk dat dingen het beste zijn zoals Moeder Natuur ze gemaakt heeft. Ze zijn misschien een beetje ruw, maar dat is precies wat hun producten zo fijn maakt. Je kunt hun vier smakelijke soorten Whole Earth Peanut Butter bij de meeste Albert Heijn winkels vinden. Het zit in recyclebare potjes en de palmolie die er in zit is 100% duurzaam.

De Pindakaaswinkel

Bioboer en pindakaas-fan Michiel wilde graag gezonde pindakaas in verschillende smaken op tafel zetten. Na een paar smaakvolle testjes was het idee voor De Pindakaaswinkel geboren! Deze winkel kan je middenin Amsterdam vinden en staat vol met, jawel, potjes pindakaas. Ze zijn allemaal gemaakt met bakken liefde en pinda’s en zijn bovendien zoutarm en bevatten geen palmolie. Het leuke aan deze winkel is dat ze een heleboel verschillende smaken verkopen. Zoals bijvoorbeeld chili-banaan, karamel zeezout en zelfs sport pindakaas!

PLUS 100% pindakaas

De pindakaas van de PLUS bestaat voor de volle 100% uit pinda’s, een echte pure pindakaas. Er zitten dus geen toevoegingen in. Doordat deze pindakaas alleen uit pinda’s bestaat kan er na een tijdje een laagje olie ontstaan. Dat ziet er misschien een beetje raar uit maar is een natuurlijk proces. Je moet gewoon even roeren voor gebruik.

AH 100% pindakaas naturel

Eigenlijk zegt de naam, AH 100% pindakaas naturel, van al alles over deze pindakaas. Deze pindakaas is gemaakt van niets anders dan pinda’s. Je kunt hem vinden in twee varianten, een met en een zonder stukjes pinda. Niks meer aan doen!

Pindakaas van De Notenshop

Familiebedrijf De Notenshop is een webwinkel gespecialiseerd in... noten! Dagelijks worden de pinda's, noten en notenmixen gebrand. De pindakaas van De Notenshop is 100% puur en biologisch. Zin in een ander smaakje of bite? De Notenshop heeft ook een crunchy en een chili variant. Ook mooi: De Notenshop probeert verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn veel van de verpakkingen 100% recyclebaar.

Pure pindakaas van Ekoplaza

De pindakaas van Ekoplaza bestaat uitsluitend uit pinda's, 100% pure pindakaas dus! Het is daarnaast een ongezouten én ongezoete pindakaas. De geroosterde pinda's maken de pindakaas ietwat crunchy. Omdat de pindakaas uit alleen pinda's bestaat, kan er na een tijdje een natuurlijk laagje olie ontstaan. Even roeren en de pindakaas is weer lekker smeuïg.

Maak je ontbijt of lunch compleet

Wat wil je naast een pure pindakaas nog meer op tafel?